Blogg / Video

En tur til London

London er et mekka for moderne kunst, her finner man gallerier og museer proppende fulle av modernisme, post-modernisme og samtidskunst. Et sted en kunstelsker må begynne (og bruke flere dager) er Tate Gallery of modern Art. Samlingen på Tate er imponerende og alle som noen gang har vært i et galleri og sett originalene til bilder som de ofte har sett reprodusert på plakater, i magasiner, på TV og lignende, vet at originalen gir et helt annet inntrykk. Dette gjelder så klart all kunst, både hundrevis av år gamle malerier og skulpturer og nyere kunstverk. I Tate har de en stor samling av Giacomettis særegne skulpturer, et syn som får deg til å stoppe opp og bli stående, lenge.

Et galleri jeg spesielt vil nevne i London er Whitechappel art gallery. Her finner du som regel reisende utstillinger av de mest innflytelsesrike samtidskunstnere og du bruker fort en hel dag på en utstilling i dette galleriet.

Tate har også åpnet en ny avdeling som er vel verdt et besøk, denne avdelingen, et helt eget bygg, kalles enkelt og greit Tate Modern. Her er det samtidskunst som står i fokus og her stiller de største navnene på dagens kunstscene ut. Ikke sjelden er det lange køer for å komme inn på utstillingene i Tate Modern. For de som er glade i vandre rundt på egen hånd og oppdage nye ting er London en fantastisk by. Her finner du mindre gallerier som stiller ut spennende og interessante saker og ofte opplever du også kunst som går for seg i by-rommet.

Personlig skulle jeg ønsker at flere designere oftere oppsøker gallerier og museer. Ikke bare for moderne- og samtidskunst, men i aller høyeste grad også museer som har samlinger av historisk kunst. Det er nemlig slik at selv om de kunstneriske utrykkene i vår tid skiller seg markert fra utrykkene i eldre tider, finnes det mange paraleller og ikke sjelden lar samtidskunstnere seg inspirere av eldre tiders kunst.

Comments are closed.